Εκλογές Συλ. Γονεων Κηδεμόνων 2020

syl gon

 

Άλιμος26/10/2020

Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ περιόδου 2021-2023

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

10πμ – 2μμ

 Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 5μμ πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία είχε απαρτία και κατά την οποία:

Συνέχεια

Γενική Συνέλευση-ΕΚΛΟΓΕΣ 2020

syl gon

Άλιμος 20/10/2020

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση-ΕΚΛΟΓΕΣ 2020

Αγαπητοί γονείς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου παρακαλεί για τη συμμετοχή σας στην ετήσια εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020και ώρα 5μμ στο προαύλιο του σχολείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19 (ανοιχτός χώρος, αποστάσεις, χρήση μάσκας, κλπ.).

Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη, προκειμένου να υπάρξει απαρτία. Θέλουμε να αποφύγουμε την πολυπλοκότητα επαναληπτικής συνάντησης, όμως αν δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 1 Νοεμβρίου την ίδια ώρα (5μμ) στον ίδιο χώρο (προαύλιο του σχολείου).

Τα θέματα της συνέλευσης είναι:

  • Εκλογή Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης
  • Απολογισμός δράσεων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
  • Οικονομικός απολογισμός και έγκρισήτου
  • Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για τις χρήσεις 2018-2019 και 2019-2020
  • Προκήρυξη εκλογών
  • Κατάθεση υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ.
  • Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
  • Άλλα θέματα που θα θέσουν προς συζήτηση τα μέλη του Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές απαιτείται να είστε οικονομικώς ενήμεροι, δηλαδή να έχετε εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή, ύψους10 ευρώ. Η εξόφληση της ετήσιας συνδρομής μπορεί να γίνει κατά την προσέλευσή σας στη Γενική Συνέλευση ή την ημέρα των εκλογών.

Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας και, εκ των προτέρων, για τη συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου

 

φωτογράφηση 2019

syl gon

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια σχολική φωτογράφιση την μαθητών. Και φέτος, για την επιλογή του συνεργάτη μας, δώσαμε έμφαση στην ποιότητα τόσο της φωτογράφισης όσο και της εκτύπωσης του προϊόντος. Είμαστε σίγουροι ότι και η φετινή μας επιλογή ανταποκρίνεται σε πολύ υψηλές απαιτήσεις ποιότητας.

Το κόστος διαμορφώνεται ως εξής:

1 πακέτο 12 ευρώ

2 πακέτα 24 ευρώ

3 πακέτα 34 ευρώ

Από 4 πακέτα και άνω +10ευρώ για το κάθε έξτρα πακέτο.

Όπως ίσως γνωρίζετε, κάθε χρόνο ο σύλλογος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα με την συγκέντρωση μεγάλου μέρους των χρημάτων για την φωτογράφιση.

Συνέχεια

Ψυχολόγος στο Σχολείο

27 Σεπτεμβρίου 2019

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,      

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με βάση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και κατόπιν έκδοσης της αριθ. Φ/220971/Δ1/21-12-2018 (ΦΕΚ 5915 Β΄) Υπουργικής Απόφασης, έχει τοποθετηθεί στο σχολείο μας ψυχολόγος. Η ψυχολόγος, κυρία Βλασσοπούλου Αθηνά θα βρίσκεται στη σχολική μονάδα κάθε Παρασκευή από 8:15π.μ έως 1:15 μ.μ έως το τέλος του σχολικού έτους 2019-2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3032Β/23-10-2017, στις αρμοδιότητες της σχολικής ψυχολόγου εντάσσονται η συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων και των μαθητών, κατόπιν συγκατάθεσης των γονέων ή κηδεμόνων τους, ο προγραμματισμός και η παροχή υποστηρικτικού έργου ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς και η κατάρτιση προγραμμάτων πρόληψης/παρέμβασης σε συνεργασία με την διευθύντρια και το προσωπικό του σχολείου.

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού -2 Απριλίου

“Από την πλευρά μιας μητέρας… Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού -2 Απριλίου”

Αγαπητές/τοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ένα κείμενο μητέρας και εκπαιδευτικού για το δικό της παιδί, για τα δικά μας παιδία, αυτά με αυτισμό

Σε δυο συμπυκνωμένες σελίδες βρίσκω τις βαθιές έννοιες του αυτισμού, του ρόλου μας, την αξία της προσφοράς όχι ως συμπόνια, αλλά ως πανανθρώπινη αξία και ισχυρή ανάγκη του πολιτισμού μας.

Άννα σε ευχαριστούμε…

Ο Συντονιστής Ε.Ε. ΕΑ & ΕΕ

4Ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Αδριανός Γ. Μουταβελής

Δάσκαλος στην Ειδική Εκπαίδευση

 

Από την πλευρά μιας μητέρας…

Άννα Αφεντουλίδου

Για τη ζώσα κατάσταση του αυτισμού…

Όταν ο γιος μου διαγνώστηκε σε ηλικία 3 περίπου ετών με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας, μετά από μια μακρά περιπέτεια αναζήτησης της αιτίας των δυσκολιών που αντιμετώπιζε στην επικοινωνία –αυτό έγινε πριν 20 περίπου χρόνια και σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπου η γνώση για τις αναπτυξιακές διαταραχές δεν ήταν καθόλου… προσβάσιμη− όταν λοιπόν διαγνώστηκε, μετά από αρκετές παλινωδίες, με σύνδρομο Asperger, το πρώτο μου ερώτημα ήταν: ποιο θα είναι το μέλλον του στην ενήλικη ζωή; Ξεκινήσαμε αμέσως τις «θεραπείες» όπως τις ονόμασαν τότε: εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική παιδαγωγική στήριξη, ψυχολογική συμβουλευτική.

Συνέχεια