Εγγραφές στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022 – 23 θα γίνονται με ραντεβού από μέχρι 20η Μαρτίου 2022

aπό 11:00 έως 12:30

Για το σχολικό έτος 2022-23 εγγράφονται παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2016. Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες κατά την προσέλευσή τους για την εγγραφή να έχουν μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού

2.Βεβαίωση Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο

3.Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (Εν.Συμβόλαιο, λογαρ. ΔΕΚΟ)

4.Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (μπορεί να προσκομιστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2022)

 

Η προσέλευσή σας στο σχολείο θα γίνεται μετά από ραντεβού (τηλ. 210 9922215) και επίδειξη rapidtest 48 ωρών. Η επίσκεψή σας στο σχολείο δηλώνεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

(παρακάτω θα βρείτε τα δικαιολογητικά, τα οποία όταν μπορείτε παρακαλώ όπως “κατεβάζετε” και τα προσκομίζετε συμπληρωμένα)

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

Αίτηση για το ολοήμερο

Εξοικονόμηση ενέργειας και πράσινη ανάπτυξη στο δήμο Αλίμου – βράβευση μαθητών

Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στον διαγωνισμό «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ».

Ειδικότερα πήρε

το βραβείο καλύτερης μακέτας με το έργο του μαθητή της  Ε2 Σούρλα Κωνσταντίνου και

το ειδικό βραβείο καλύτερου βίντεο και τρισδιάστατου έργου για τα έργα των μαθητών του ΣΤ1 τμήματος

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στις 14:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Κάρολος Κουν.

η ανακοίνωση των βραβεύσεων

«Διάβασμα για το σχολείο»: μια επικίνδυνη αποστολή!

3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ& 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάς προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη με θέμα «Διάβασμα για το σχολείο: μια επικίνδυνη αποστολή!» την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου. Ομιλήτρια είναι η Αθηνά Καρατζά, Δρ. Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η χρήσιμη και ενδιαφέρουσα διάλεξη οργανώνεται και υλοποιείται από τα δυο Σχολεία, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων.

Οι Διευθύντριες των Σχολείων              Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων
Ιωάννα Μικρογιαννάκη  Βρουβάκης Πέτρος
Ανδρούλλα Αποστολίδου  Ζώγα Αναστασία

                       

              reading                           

 

«Διάβασμα για το σχολείο»: μια επικίνδυνη αποστολή!

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τους γονείς να διαμαρτύρονται όταν, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τα παιδιά τους στις «εργασίες για το σπίτι» που βάζουν οι δάσκαλοι στο σχολείο, δεν καταφέρνουν να συνεργαστούν μεταξύ τους και όλη η προσπάθεια καταλήγει σε φωνές, κλάματα, νεύρα, βιαιοπραγίες; Είναι, άραγε, τόσο δύσκολη και τρομακτική αυτή η διαδικασία; Ή, μήπως, δεν μας έμαθε κανείς τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από το σχολείο με κέφι, να είναι χαρούμενα και εντέλει να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις σχολικές εργασίες τους;

Πραγματικά, είναι αμέτρητες οι ερωτήσεις αυτής της υπόθεσης: Ποια είναι η σωστή ώρα για τη σχολική μελέτη; Χρειάζεται να προσλάβουμε δάσκαλο ή δασκάλα στο σπίτι; Επιτρέπεται να ανταμείψουμε τα παιδιά με περισσότερη ώρα τηλεόραση ή ηλεκτρονικό παιχνίδι, αν συγκεντρωθούν και διαβάσουν, όπως τους υποδεικνύουμε; Έχουν νόημα οι φράσεις: «δεν τα παίρνει τα γράμματα», «είναι θεωρητικός, δεν το ‘χει με τα μαθηματικά», «φταίει το ηλεκτρονικό που παίζει όλη μέρα, είναι τελείως ανορθόγραφος/-η»;Τι σημαίνει «καλός-ή μαθητής/-τρια»;

Ενεργοποιώντας τις βασικές αρχές της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας, η διάλεξη με τίτλο: «“Διάβασμα για το σχολείο”: μια επικίνδυνη αποστολή!» συνιστά μια εισαγωγή στον τρόποαντιμετώπισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς, όταν επιχειρούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο σχολικό διάβασμα. Υποδεικνύοντας τι δεν πρέπει να κάνουν και τι ωφελεί πραγματικά τα παιδιά όταν «τα διαβάζουν», στόχος της διάλεξης είναι, μέσα από την επισήμανση βασικών θεωρητικών αρχών και από την παράθεση παραδειγμάτων, να δοθούν πρακτικές οδηγίες στους γονείς, προκειμένου αυτοί να μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους αποτελεσματικά στο διάβασμα για το σχολείο, συμβάλλοντας, έτσι, στη σχολική τους επίδοση.

 

Αθηνά Καρατζά

Δρ. Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

Για την είσοδο στην αίθουσα απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικός εργαστηριακός έλεγχος.  Επίσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας και οι θέσεις με απόσταση, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την πανδημία. 

 

 

συγκέντρωση τροφίμων

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, ταχίνι, κρέμες όπως βανίλια, φαρί λακτέ, μπισκοτόκρεμα κ.ά.), είδη υγιεινής (αφρόλουτρα, αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσεως, παιδικές πάνες κ.ά.), είδη φαρμακείου(αμπούλες φυσιολογικού ορού, sudocream, selftest – για παιδιά χωρίς ΑΜΚΑ). Τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε οικογένειες του σχολείου, στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο & στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας». Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σ΄ αυτή την προσπάθεια παρακαλούμε όπως φέρουν στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα 20/12 ό,τι επιθυμούν.

Σας ευχαριστούμε

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων & Γονέων – Κηδεμόνων του 4ου Δημ. Σχ. Αλίμου

παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση

ΦΕΚ 4188/10-9-2021

Παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Στους/στις μαθητές/τριες ετών τμημάτων σχολικών μονάδων που λειτουργούν κανονικά, ήτοι δεν τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, και συγκεκριμένα:

Α) Σε μαθητές/τριες ηλικίας κάτω των δώδεκα (12) ετών που πάσχουν από τα κάτωθι σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και ειδικότερα:

1. Μαθητές/τριες με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια,

2. μαθητές/τριες με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές/τριες με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου,

3. μαθητές/τριες με σύνθετα μεταβολικά νοσήματα,

4. μαθητές/τριες με βαριές νευρολογικές/νευρομυικές παθήσεις (πχ. νωτιαία μυϊκή ατροφία κ.λπ.),

5. μαθητές/τριες με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια,

6. μαθητές/τριες που παρουσιάζουν σοβαρή ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη), HIV λοίμωξη και CD420mg/μέρα),

7. μαθητές/τριες που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της,

8. μαθητές/τριες μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες,

9. μαθητές/τριες μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από είκοσι τέσσερις (24) μήνες,

10. μαθητές/τριες με δρεπανοκυτταρική αναιμία και ιστορικό εμφάνισης επιπλοκών καθώς και πολυμεταγγιζόμενα μαθητές/τριες που έχουν συν-νοσηρότητες

 

Β) Σε μαθητές/τριες που συνοικούν με άτομο/άτομα που πάσχει/πάσχουν από υποκείμενο νόσημα που οδηγεί σε σοβαρή ανοσοκαταστολή, και ιδίως:

1. άτομα με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα,

2. άτομα με μεταμόσχευση μυελού των οστών το τελευταίο έτος ή που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα,

3. άτομα με διάγνωση νεοπλασίας ή αιματολογικής κακοήθειας που βρίσκεται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία,

4. άτομα με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια (υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, χρόνια νεφρική νόσος σταδίου),

5. άτομα με ανοσοκαταστολή λόγω βαριάς συνδυασμένης ανοσοανεπάρκειας, HIV λοίμωξης με CD4.

Υποβάλλεται αίτηση από τον γονέα/κηδεμόνα στη σχολική μονάδα μέχρι τη Δευτέρα 20/9/2021 στις 10π.μ υπό την προϋπόθεση ότι προσκομίζονται στην σχολική μονάδα τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά, τα οποία έχουν εκδοθεί από δημόσια δομή υγείας.