Ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα ΑΜΕΑ

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία οργανώθηκαν από το σχολείο μας, ανάλογα με την ηλικία των μαθητών δράσεις.

Τις δράσεις συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί:

Φεύγα Πελαγία

Μπαρμπούδη Παναγιώτα

Νικολούζου Χριστίνα

Παπαλεξανδρή Χρυσούλα

Καβζαλίδου Λαμπρινή

  • Οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄τάξεων συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και ήρθαν σε επαφή με την έννοια της αναπηρίας μέσα από την προβολή ταινιών και την ανάγνωση βιβλίων.
  • Στους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων έγινε παρουσίαση στην οποία ενημερώθηκαν τόσο για την αναπηρία και τις μορφές της όσο και για τα δικαιώματα και την αποδοχή των αναπήρων. Ακολούθησε συζήτηση και βιωματικές δράσεις.
  • Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο κέντρο πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου οι μαθητές της Στ’ τάξης συμμετείχαν σε πρόγραμμα αφιερωμένο στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Την επίσκεψη προγραμμάτισαν οι εκπαιδευτικοί Δράκος Μιχάλης και Μακρυδάκη Ιωάννα.
  • Eπισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Ζωή Γερουλάνου, πρόεδρος του συλλόγου «Σκύλοι – Οδηγοί Ελλάδας» μαζί με την Irma, πρώην σκύλο οδηγό. Η κ. Γερουλάνου μίλησε στους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄τάξεων για τις τεχνικές συνοδείας των τυφλών ατόμων, την αξία του «λευκού μπαστουνιού» και τη διαδικασία εκπαίδευσης των σκύλων – οδηγών. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό, καθώς είχαν την ευκαιρία να δουν την Irmaεν δράσει…

Στις 24 και 25 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι της ΕΛΕΠΑΠ επισκέφθηκαν το σχολείο μας και υλοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών σε θέματα αναπηρίας.